Våre hunder

Kira og Miranda

Vi har to hunder, schæferen Miranda som er eldst og dvergpuddelen Kira.

Miranda er min trofaste turvenn gjennom mange år. Hun kommer fra Kennel Finsøgaard hvor også vår forrige schæfer kom fra. Hun er en glad og livlig hund med et fantastisk fint lynne. Hun var på utstilling en gang som ung og ble BIM, men ettersom hun ikke likte seg der har vi latt det bli med den ene gangen. Hun er sosial. nysgjerrig, full av futt, men likevel verdens roligste hund inne. Hun har aldri vært syk og hun er en robust hund som tåler å være ute i lengre tid i all slags vær. Hun og jeg går lange turer hver dag og bedre turvenn kan jeg ikke ønske meg.

Kira liker også å gå tur, men hun foretrekker å se været ann. Er det vått, surt eller på annen måte ufyselig, snur hun i døren og blir hjemme. Puddelpelsen trekker fort til seg vann og selv om vi kler på henne kjeledress med lange ben, trekker vannet likevel oppover bena og gjør henne våt og kald. Men i fint "puddelvær" går hun gjerne lange dagsturer i fjellet. Hun er utrolig sprek og tar seg fint frem i terrenget til tross for størrelsen.

Hun er en skikkelig kosebamse som gjerne vil bli klappet 24 timer i døgnet. Hun er veldig smart og lærer nye triks på et øyeblikk. Dessuten er hun en kjempemorsom hund som stadig lokker latteren frem.