UTDANNELSE FOR HUNDEFRISØRER

Jeg får mange forespørsler om hvor/hvordan man kan utdanne seg til hundefrisør.

Her i Norge finnes det foreløpig ingen formell utdannelse.

Jeg vet det finnes skoler i Danmark, England og USA. Muligens er det også kommet i Sverige.

Men her til lands må man finne noen som man kan gå i lære hos, ta diverse kurs o.l. 

Selv begynte jeg i lære på Kennel Raivallac der vi omtrent daglig trimmet terriers. Jeg var der i 3 år. Senere startet jeg salong i Bergen hvor jeg tok imot terriers, og gikk samtidig i lære i Chanel salong hvor vi klippet puddler. Lærte da også å trimme snauzere av Randi Rasmussen. Etterhvert utvidet jeg gradvis med rase for rase. I dag tar jeg i mot de fleste raser/blandinger til hverdagsklipp. Noen raser til utstilling, men langt i fra alle.

I alle fall er det ikke slik at hvem som helst kan sette i gang som hundefrisør uten forkunnskaper. Det BØR ihvertfall ikke være slik, selv om jeg har hørt om noen tilfeller.

De fleste spesialiserer seg på noen raser, og setter seg så inn i hverdagsklippen på de andre rasene etterhvert. Mange hundeeiere vil ikke ha sin rases standardklipp, men som frisør bør man likevel kunne det grunnleggende for rasen fordi man ellers kan ødlegge pelsen. Noen skal klippes med maskin, andre kun med effileringssaks eller saks, og så er det de som kun skal trimmes ( nappes)